Klachten & integriteit

Klachtenprocedure

 

Interne klachtenregeling

Kwaliteit van onderwijs staat bij ons voorop. Veiligheid, openheid en goede afspraken zorgen voor een prettig schoolklimaat. Een goed contact tussen ouders en school is heel belangrijk. Ondanks onze inzet kan het gebeuren dat u niet helemaal tevreden bent met de gang van zaken rondom uw kind. U kunt dit het beste met de leerkracht van uw kind bespreken.

Een enkele keer lukt het niet om samen met de leerkracht tot een oplossing te komen. Wanneer dit het geval is, kunt u bij de directeur terecht.

 

Directeur: Jose Petri

Telefoon: 0174-212646 E-mail: j.petri@willemsschool.nl

 

Schoolcontactpersoon

 

Ook kunt u of uw kind een afspraak maken voor een gesprek met de schoolcontactpersoon. De schoolcontactpersoon is iemand van het team, die geschoold is in het omgaan met klachten en kan u adviseren wat u het beste kunt doen. Ook kan de schoolcontactpersoon in overleg met u contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon of u naar deze vertrouwenspersoon doorverwijzen.

 

Schoolcontactpersoon: Carla Eeltink

Telefoon: 0174-212646 E-mail: c.eeltink@willemsschool.nl

 

Bevoegd gezag: West openbaar onderwijs

 

Vindt u dat uw klacht niet afdoende is afgehandeld door de schooldirectie? Dan kunt u contact opnemen met het bevoegd gezag (de Stichting). Het bevoegd gezag kan de klacht zelf in behandeling nemen of doorverwijzen naar de Landelijke Klachten Commissie (LKC). Indien het bevoegd gezag de klacht in behandeling neemt, dan worden de te ondernemen stappen aan alle betrokkenen gemeld.

 

Voorzitter College van Bestuur:

dhr. T. Yazir

Het Hooghe Landhuys

Zuidweg 89

2671 MP Naaldwijk

(0174) 62 85 72

E-mail: info@westopenbaaronderwijs.nl

 

Externe contacten 

 

Vertrouwenspersoon

 

Wanneer de klacht dusdanig ernstig is, dat u niet met de school tot een oplossing komt, kunt u worden geadviseerd en bijgestaan door de externe vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk, dus niet verbonden aan de school of aan het bestuur. Hij of zij kan u en de school helpen met het zoeken van een bemiddelende instantie of u begeleiden met het op schrift stellen van uw klacht. Wanneer justitieel ingrijpen noodzakelijk is (bijvoorbeeld in geval van mishandeling of seksuele intimidatie) zal hij/zij dit aan u adviseren en u daarbij begeleiden.

 

Externe vertrouwenspersoon:

Kimberley Wetsteijn

Telefoon: 06 – 81398928 E-mail: info@wetsteijnconsultancy.nl

 

Vertrouwensinspecteur

 

Binnen de Inspectie van het Onderwijs zijn een aantal inspecteurs aangewezen als vertrouwensinspecteurs. Deze vertrouwensinspecteurs hebben een adviserende en ondersteunende taak bij klachten rond seksuele intimidatie, seksueel misbruik, ernstig psychisch of fysiek geweld, signalen inzake discriminatie, onverdraagzaamheid, fundamentalisme, radicalisering en extremisme. De vertrouwensinspecteur heeft geheimhoudingsplicht. Hij of zij zal in alle gevallen in nauw overleg met de klager afspraken maken over de afhandeling van de klacht en de te nemen stappen.

 

Vertrouwensinspecteur Inspectie van het Onderwijs

www.onderwijsinspectie.nl Dagelijks bereikbaar tijdens kantooruren

0900 - 111 31 11 (lokaal tarief)

 

Landelijke Klachten Commissie

 

De school is aangesloten bij een Landelijke Klachten Commissie (LKC). Klachten waar ouders en school samen niet uitkomen, kunnen aan hen worden voorgelegd. Dikwijls gebeurt dit op advies of door bemiddeling van de schoolcontactpersoon of de vertrouwenspersoon. U kunt als ouder uw klacht ook rechtstreeks aan de LKC voorleggen. De LKC gaat na of de klacht gegrond is en brengt advies uit aan het bevoegd gezag.

 

Het bevoegd gezag zal binnen vier tot maximaal acht weken de betrokken partijen schriftelijk op de hoogte brengen van hun standpunt met betrekking tot het advies en

de betrokkenen informeren over de eventuele te nemen maatregelen naar aanleiding van het advies.

 

Landelijke KlachtenCommissie (LKC)

www.onderwijsgeschillen.nl

Onderwijs Gebouw Woudstede Zwarte Woud 2 3524 SJ Utrecht

(030) 280 95 90

E-mail: info@onderwijsgeschillen.nl

 

Verantwoordelijkheid school

 

Leerkrachten en directie zijn verplicht een vermoeden van strafbare feiten in de schoolsituatie te melden aan het bevoegd gezag (Stichting Openbaar Onderwijs Westland). Het bevoegd gezag is wettelijk verplicht om het vermoeden van strafbare feiten te melden bij de vertrouwensinspecteur. Dat geldt ook voor de schoolcontactpersoon en de externe vertrouwenspersoon.